Pico-8 Game Jam

Under helgen 31/8-2/9 hålls ett game jam med verktyget Pico-8. Ett game jam är när ett kort spel sätts ihop under en begränsad tid. Pico-8 är ett modernt retrokonsollsformat där allting görs i motorn; kod, grafik och musik. Vi har en workshoplicens som kan användas och det finns datorer att låna. En kort intro kommer även att hållas på plats. Spelet kan göras i grupp, vi brukar sätta ihop grupper på plats.

På fredag börjar det 1900 med en introduktion och på lördag och söndag börjar det 1000.

Mer info om Pico-8

Självklart får man också jobba med andra spelmotorer under och egna projekt under helgen.

Event på Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.