Här kommer lite inspiration på projekt från några av våra medlemmar

Idag blir det en presentation av roliga projekt som makertjejer i Luleå har gjort.

Vi börjar med Tovah Parnes 16 år. Tovah vann nyligen priset som årets nytänkare i Luleå, och här presenterar hon sin häftiga kjol med 220 LEDar.

Sedan har vi Mie Menmark som här presenterar delar av sina smycken som hon modellerar och sedan skriver ut i 3D-skrivaren.

Sist så vill jag visa min neopixellampa byggd av en återvunnen godisburk och trasselskräp från 3D-skrivaren. Sedan har jag använt en neopixel, gemma och ett batteri för att göra lyse till lampan.

En vanlig kväll på Luleå Makerspace

I vår förening försöker vi att jobba med öppna verkstäder då alla är välkomna, men där någon eller några har i uppdrag att se till att nytillkomna medlemmar känner sig välkomna och hjälpa dem att komma igång med sina projekt. Vi har lyckats få till ett förhållningssätt där alla hjälper alla och ingenting är omöjligt.

Just ikväll var det många unga makers på besök och det var en febril aktivitet hela kvällen. De testade på att programmera både robotar och microdatorer, några arbetade med 3D-modeller och 3D-skrivare och några planerade upp och fick hjälp att komma vidare med sina projekt. Under hösten kommer vi att ha en workshopserie för Unga Makers där vi hjälper dem att gå från idé till prototyp och samtidigt lär dem lite om entreprenörskap. Tanken är att den workshopserien avslutas med en mini mini Maker Faire.

För de som vill lära sig mer om makerkulturen, men inte riktigt vet vart de ska börja så använder vi skapa.how som inspirationskälla. Skapa.how är en webbplats för skaparecept som Peter Parnes och jag tillsammans med lärare i Luleå har utvecklat. Gå gärna in där och bli inspirerade till nya projekt.

Här är en länk till en liten film med vår Handy Man serveringsrobot.

IMG_0041IMG_0044

Medlemsbrev 160508

Luleå den 8 maj 2016

Hej!

Det finns ett stort tryck på att få komma in och labba i våra lokaler och efterfrågan på workshops är också stor. För att göra detta möjligt behöver vi fler som har möjlighet att engagera sig i föreningen på olika sätt.

Vid förra styrelsemötet beslutades därför att vi nu prövar nya vägar till att möta efterfrågan.

Det första är en Facebookgrupp som heter Luleå Makerspace medlemmar https://www.facebook.com/groups/1716682755237200/. Denna grupp är tänkt att fungera som en anslagstavla för diskussioner och utveckling. Kanske hittar du någon som är intresserad av samma sak som du och tillsammans kan ni hålla i en kväll med ett tema utifrån ert intresse.

Det andra är att vi har gjort upp ett kalendarium för maj där ni har möjlighet att ta ansvar för att hålla öppet i Makerspacet någon kväll.

När du ansvarar för att hålla öppet en kväll i Makerspacet så ser du till att låsa upp och låsa igen. Om det kommer någon nyfiken till våra lokaler visar du dem runt och berättar om vår verksamhet. Du ser till att det är städat, att alla maskiner är avslagna och dörrar låsta när ni går.

Nycklar kvitterar ni ut från någon av oss i styrelsen.

För er som är intresserade av att hålla öppet eller ordna en workshop så finns det möjlighet att få en genomgång nu på tisdag 10 maj kl.17.30-19.30.

Är du intresserad eller bara har frågor så maila mig på aghed70@gmail.com.

Kalendarium

tisdag 10 Maj kl. 17.30-19.30  Agneta och Peter

torsdag 12 Maj kl.18-20

söndag 15 Maj kl.17.30-20.30

tisdag 17 Maj kl.18-20

torsdag 19 Maj kl.18-20

måndag 23 Maj kl.18-20 Ewa-Charlotte

onsdag 25 Maj kl.18-20

söndag 29 Maj kl.17.30-20
Med vänlig hälsning
Agneta Hedenström
ordförande