Kategoriarkiv: Föreningen

Årsmöte 210124

Välkomna till årsmöte för Luleå Makerspace.

Tid: Söndag 210124 1100-1300

Plats: Online via Zoom. OBS Registrera er här så får ni möteslänken via epost.

Om du vill engagera dig i styrelsen så anmäl dig till hej@luleamakerspace.se. Varmt välkommen!

Dokument:

Kallelse och agenda årsmöte 2021

Verksamhetsberättelse 2020

Verksamhetsplanering 2021

Resultatsräkning 2020

Budget 2021

Revisionsberättelse

Uppdatering

Styrelse för 2021 består av:

Ordförande: Agneta Hedenström
Sekreterare: Mie Menmark
Kassör: Peter Parnes
Ledamot: Wilma Olsson

/Styrelsen

Nyheter 201110

Corona

Pga av det rådande läget med Corona så ställer vi in alla fysiska arrangemang i spacet till läget är bättre. Dvs., det kommer inte att vara öppet i spacet på tisdagskvällar från och med idag. 

Spacet är fortfarande öppet för de med egen nyckel men vi ska självklart följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. I lokalen finns sprit för att sprita händer men vi har ingen möjlighet att regelbundet sprita alla ytor. 

Städa

Sedan måste jag uppmana alla som använder spacet att städa och plocka undan efter sig. Senast igår var det burkar och skräp efter att en grupp hade använt VR några timmar. Väldigt tråkigt att komma till spacet och hitta det så stökigt och skräpigt när vi har så många papperskorgar. 

3D-skrivare

Vi har renoverat upp 2 av våra gamla 3D-skrivare och ställt tillbaka dem i spacet så nu har vi ytterligare skrivare som kan användas, en UM2+-extended (dvs för extra högra printningar) samt en lite UM2-Go. 

Dataspelskvällar Online!

Uppdatering: pga det rådande Corona-läget så stället vi in den fysiska delen av träffarna och träffas bara online. Dvs., inte öppet i spacet på tisdagskvällarna!

Temat är dataspelsskapande men andra diskussioner är självklart också välkomna.Vi träffas online via Discord (chat och realtidsprat): 

Tisdagar 1830-2030 hela hösten.

Välkomna!!

Medlemsbrev 200601

Ny webb: Vi har gjort om vår webbsida lite så att den ser lite mer modern ut. Ta en titt. http://www.luleamakerspace.se/

Sommarjobb: Föreningen erbjuder denna sommar jobb för ungdomar och unga vuxna som vill jobba med att utveckla föreningen. Arbetsuppgifter inkluderar delar av:

  • Skapa workshopmaterial inkl. programmera robotar för framtida arrangemang.
  • Hitta på aktiviteter för förenings- och öppna arrangemang.Skapa instruktioner för våra maskiner.
  • Städa och ställa i ordning i lokalen inkl. t.ex. kabeldragning, pynta i lokalen och i skyltfönstrena.
  • Jobba med egna projekt som är av värde för föreningen.
  • Hjälpa till på Summer Vibe (se nedan).

Omfattning bestämmer vi individuellt men räkna med mycket självständigt arbete. Det utgår timlön. Intresserad? Maila hej@luleamakerspace.se

Workshoppar online: Under senaste månaden har vi haft två workshoppar online med att skapa dataspel. Dessa finns inspelade och tillgängliga här: http://www.luleamakerspace.se/?page_id=1175
Vad vill du se mer?

Summer Vibe: Under sommaren kommer vi att ha två popup-event tillsammans med Rädda Barnens Summer Vibe, Hertsöskolan 29/6 och Porsöskolan 8/7 1100-1500. Detta är utomhus och syftet är att aktiver unga på sommarlovet. Här söker vi personer som vill hjälpa till.

Makerspace Online: Vi fortsätter med Makerspace Online varje tisdag 1800-2100 också. Mer information här. Välkomna att titta in för lite Maker-häng.

Coolest Projects: Vår samarbetspartner Facebook tipsar om att den digitala utställningen Coolest Project där unga kan visa upp sina projekt. Deadline är 28/6 om någon vill visa upp något. https://coolestprojects.org/

Energiboosten: Luleå Energi stöttar vårt arbete med arrangemang online med 25.000 SEK. Stort tack för att ni tar hand om det lokala föreningslivet!

Välkomna till spacet och skapa! Spacet är öppet för alla med nyckel! Vill du få access? Hör av dig!

/Styrelsen genom Peter