Kategoriarkiv: Projekt

Tröjtryck

Här är några exempel på vad vi kan göra med vår skärmaskin och värmepress i spacet.

Vi kan skapa med bilder och text som sedan skärs ut i en skärmaskin följt av en del pilleri för att ta bort det som inte ska med på trycket och sedan pressas trycket fast med hjälp av värme på tyget. Smidigt och enkelt!

Tyvärr kan vi inte ha workshoppar eller generellt öppet i spacet nu men vi kommer igen så snart det går och då kommer vi att ha flera workshoppar med tryck-tillverkning. Tills dess, håll ut!

2100 visirhållare producerade

Efter att vi producerat mer än 2100 visirhållare så har nu industrin kommit igång med massproduktion och då är det ej längre meningsfullt för oss att printa mer. I fabriken tar ett visir 22s att producera mot ca 16min minimum i 3Dskrivare. Luleå tekniska universitet och Luleå Makerspace tackar nu för sig och lägger ned produktionen. Ta det lugnt där ute, kramas virtuellt och tvätta händerna ofta. Tack för oss.

Printa visirhållare

UPPDATERING: Efter 2100 levererade visirhållare så printar vid inte längre. Se mer information här.

Luleå Makerspace tillsammans med Luleå tekniska universitet (XP-El och flera forskningsgrupper) fortsätter att printa visirhållare åt kommuner i Norrbotten och Region Norrbotten och idag (tisdag 200407) har vi levererat mer än 1600 stycken.

Vill du bidra? Här hittar du mer information och filer: faceshield.nu
Printade visir kan du lämna direkt till sjukhusen i Norrbotten, till kommuner (kolla med din lokala kommun och vårdcentral om de behöver) eller skicka till Region Norrbotten på

Länsservice
Verstadsvägen 10
961 63 Boden

Är du på LTU Campus Luleå kan du lämna printade visirhållare i SRT:s fikarum, A2528 i A-huset. Det står en stor platsback där.

Det går även bra att lämna hos Peter Parnes på Granitstigen 12 också. Är vi inte hemma så lämna bara på bordet på verandan.

Frågor? Kontakta peter@parnes.com, 0702392995