Summer Wibe 2020

Tillsammans med Summer Wibe har vi popup Makerspace på Hertsöskolan respektive Porsöskolan.

Varmt välkomna att bygga fraktalpussel, modellera i 3D, mänsklig programmering, gå GPS-skattjakt och kläm en egen knapp och mycket mera!

Öppet för alla men vi kommer att begränsa antalet på samma plats om det blir för många!

Hertsöskolan 29/6 1100-1500
Porsöskolan 8/7 1100-1500

Kom! Kom! Kom!

Medlemsbrev 200601

Ny webb: Vi har gjort om vår webbsida lite så att den ser lite mer modern ut. Ta en titt. http://www.luleamakerspace.se/

Sommarjobb: Föreningen erbjuder denna sommar jobb för ungdomar och unga vuxna som vill jobba med att utveckla föreningen. Arbetsuppgifter inkluderar delar av:

  • Skapa workshopmaterial inkl. programmera robotar för framtida arrangemang.
  • Hitta på aktiviteter för förenings- och öppna arrangemang.Skapa instruktioner för våra maskiner.
  • Städa och ställa i ordning i lokalen inkl. t.ex. kabeldragning, pynta i lokalen och i skyltfönstrena.
  • Jobba med egna projekt som är av värde för föreningen.
  • Hjälpa till på Summer Vibe (se nedan).

Omfattning bestämmer vi individuellt men räkna med mycket självständigt arbete. Det utgår timlön. Intresserad? Maila hej@luleamakerspace.se

Workshoppar online: Under senaste månaden har vi haft två workshoppar online med att skapa dataspel. Dessa finns inspelade och tillgängliga här: http://www.luleamakerspace.se/?page_id=1175
Vad vill du se mer?

Summer Vibe: Under sommaren kommer vi att ha två popup-event tillsammans med Rädda Barnens Summer Vibe, Hertsöskolan 29/6 och Porsöskolan 8/7 1100-1500. Detta är utomhus och syftet är att aktiver unga på sommarlovet. Här söker vi personer som vill hjälpa till.

Makerspace Online: Vi fortsätter med Makerspace Online varje tisdag 1800-2100 också. Mer information här. Välkomna att titta in för lite Maker-häng.

Coolest Projects: Vår samarbetspartner Facebook tipsar om att den digitala utställningen Coolest Project där unga kan visa upp sina projekt. Deadline är 28/6 om någon vill visa upp något. https://coolestprojects.org/

Energiboosten: Luleå Energi stöttar vårt arbete med arrangemang online med 25.000 SEK. Stort tack för att ni tar hand om det lokala föreningslivet!

Välkomna till spacet och skapa! Spacet är öppet för alla med nyckel! Vill du få access? Hör av dig!

/Styrelsen genom Peter 

Unity-intro online: Hoppspelet

Välkomna till ännu en introduktion till att göra spel i Unity. Denna gång gör vi en så kallad ”end-less-runner”, dvs. ett spel där vi springer för övrigt och hoppar över hinder.

Peter kommer att visa hur man skapar ett spel i dataspelsmotorn Unity från grunden inklusive hur man skapar ett nytt projekt, navigerar i Unity, importerar spelfiler till Unity och hur man bygger upp spelet med mer funktion. Detta är en föreläsning som spelas in så ni kan följa med efteråt när ni jobbar själva (om ni vill så klart).

OBS vi kommer inte att vänta in alla deltagare i denna session utan detta är mer en föreläsning så luta er tillbaka och häng med. Efter föreläsningen finns möjlighet att ställa frågor.

Plats: Online via Zoom  
Tid: Lördag 200516 1000-1130

Här är en liten försmak:

Uppdatering: Det blev en nästan 2h lång session och här ser ni en inspelning.

Materialet är löst baserat på del 3 i Unitys Create with Code.

Unity-intro med actionspel online

Välkomna till en introduktion till Unity online.

Uppdatering: Här hittar ni en inspelning av föreläsningen.

Peter kommer att visa hur man sätter upp ett actionspel i dataspelsmotorn Unity från grunden inklusive hur man skapar ett nytt projekt, navigerar i Unity, laddar ner och importerar spelfiler från Unity-affären och hur man ändrar i ett halvfärdigt spel.Detta är en föreläsning som spelas in så ni kan följa med efteråt när ni jobbar själva (om ni vill så klart).

OBS vi kommer inte att vänta in alla deltagare i denna session utan detta är mer en föreläsning så luta er tillbaka och häng med. Efter föreläsningen finns möjlighet att ställa frågor.

Detta bygger på handledningen ”FPS Microgame” där det finns ett antal lektioner att fortsätta med.

Plats: Online via Zoom  (obs ny länk 2000501 2115)
Tid: Lördag 200502 1000-1100

Makerspace online tisdagar 1800-2100

Vi fortsätter med våra träffar online och kör varje tisdag 1800-2100. Vi träffas här via Zoom.

Vill du visa upp något du skapat? Då kan du göra det här!

OBS vi träffas INTE i lokalen utan detta är enbart online via Zoom! Vi har dessa träffar online tillsvidare så länge pandemin håller oss ifrån varandra. 

2100 visirhållare producerade

Efter att vi producerat mer än 2100 visirhållare så har nu industrin kommit igång med massproduktion och då är det ej längre meningsfullt för oss att printa mer. I fabriken tar ett visir 22s att producera mot ca 16min minimum i 3Dskrivare. Luleå tekniska universitet och Luleå Makerspace tackar nu för sig och lägger ned produktionen. Ta det lugnt där ute, kramas virtuellt och tvätta händerna ofta. Tack för oss.

Printa visirhållare

UPPDATERING: Efter 2100 levererade visirhållare så printar vid inte längre. Se mer information här.

Luleå Makerspace tillsammans med Luleå tekniska universitet (XP-El och flera forskningsgrupper) fortsätter att printa visirhållare åt kommuner i Norrbotten och Region Norrbotten och idag (tisdag 200407) har vi levererat mer än 1600 stycken.

Vill du bidra? Här hittar du mer information och filer: faceshield.nu
Printade visir kan du lämna direkt till sjukhusen i Norrbotten, till kommuner (kolla med din lokala kommun och vårdcentral om de behöver) eller skicka till Region Norrbotten på

Länsservice
Verstadsvägen 10
961 63 Boden

Är du på LTU Campus Luleå kan du lämna printade visirhållare i SRT:s fikarum, A2528 i A-huset. Det står en stor platsback där.

Det går även bra att lämna hos Peter Parnes på Granitstigen 12 också. Är vi inte hemma så lämna bara på bordet på verandan.

Frågor? Kontakta peter@parnes.com, 0702392995