Unity-intro online: Hoppspelet

Välkomna till ännu en introduktion till att göra spel i Unity. Denna gång gör vi en så kallad ”end-less-runner”, dvs. ett spel där vi springer för övrigt och hoppar över hinder.

Peter kommer att visa hur man skapar ett spel i dataspelsmotorn Unity från grunden inklusive hur man skapar ett nytt projekt, navigerar i Unity, importerar spelfiler till Unity och hur man bygger upp spelet med mer funktion. Detta är en föreläsning som spelas in så ni kan följa med efteråt när ni jobbar själva (om ni vill så klart).

OBS vi kommer inte att vänta in alla deltagare i denna session utan detta är mer en föreläsning så luta er tillbaka och häng med. Efter föreläsningen finns möjlighet att ställa frågor.

Plats: Online via Zoom  
Tid: Lördag 200516 1000-1130

Här är en liten försmak:

Uppdatering: Det blev en nästan 2h lång session och här ser ni en inspelning.

Materialet är löst baserat på del 3 i Unitys Create with Code.

Unity-intro med actionspel online

Välkomna till en introduktion till Unity online.

Uppdatering: Här hittar ni en inspelning av föreläsningen.

Peter kommer att visa hur man sätter upp ett actionspel i dataspelsmotorn Unity från grunden inklusive hur man skapar ett nytt projekt, navigerar i Unity, laddar ner och importerar spelfiler från Unity-affären och hur man ändrar i ett halvfärdigt spel.Detta är en föreläsning som spelas in så ni kan följa med efteråt när ni jobbar själva (om ni vill så klart).

OBS vi kommer inte att vänta in alla deltagare i denna session utan detta är mer en föreläsning så luta er tillbaka och häng med. Efter föreläsningen finns möjlighet att ställa frågor.

Detta bygger på handledningen ”FPS Microgame” där det finns ett antal lektioner att fortsätta med.

Plats: Online via Zoom  (obs ny länk 2000501 2115)
Tid: Lördag 200502 1000-1100

2100 visirhållare producerade

Efter att vi producerat mer än 2100 visirhållare så har nu industrin kommit igång med massproduktion och då är det ej längre meningsfullt för oss att printa mer. I fabriken tar ett visir 22s att producera mot ca 16min minimum i 3Dskrivare. Luleå tekniska universitet och Luleå Makerspace tackar nu för sig och lägger ned produktionen. Ta det lugnt där ute, kramas virtuellt och tvätta händerna ofta. Tack för oss.

Printa visirhållare

UPPDATERING: Efter 2100 levererade visirhållare så printar vid inte längre. Se mer information här.

Luleå Makerspace tillsammans med Luleå tekniska universitet (XP-El och flera forskningsgrupper) fortsätter att printa visirhållare åt kommuner i Norrbotten och Region Norrbotten och idag (tisdag 200407) har vi levererat mer än 1600 stycken.

Vill du bidra? Här hittar du mer information och filer: faceshield.nu
Printade visir kan du lämna direkt till sjukhusen i Norrbotten, till kommuner (kolla med din lokala kommun och vårdcentral om de behöver) eller skicka till Region Norrbotten på

Länsservice
Verstadsvägen 10
961 63 Boden


Är du på LTU Campus Luleå kan du lämna printade visirhållare i SRT:s fikarum, A2528 i A-huset. Det står en stor platsback där.

Det går även bra att lämna hos Peter Parnes på Granitstigen 12 också. Är vi inte hemma så lämna bara på bordet på verandan.

Frågor? Kontakta peter@parnes.com, 0702392995

Skyddsvisir för vården

Det är speciella tider och speciella förutsättningar i Sverige och världen. Nu går vi vidare med distribution av skyddsvisir vi tillverkat i och runt Luleå tekniska universitet och Luleå Makerspace. Vi släpper idag närmare 300 visir till Region Norrbotten, Luleå Kommun och vårdcentralen Norra Hamn.

Samtidigt som vi levererar här i norr så samordnas printning i resten av Sverige av andra och mer info finns här http://faceshield.nu/ om ni vill hjälpa till. Är ni i Norr och vill hjälpa till så går det att printa samma och leverera till Peter Parnes. Välj själva hur ni vill göra.

Slutligen vill jag uppmana alla att följa vårt lands rekommendationer. Är ni i en riskgrupp så stanna hemma (nej, ni ska inte träffa andra som ni tror är friska), har ni möjligheten att jobba hemifrån så gör det, undvik grupper och arrangera inte arrangemang som gör att människor träffas IRL och slutligen res inte (i alla fall inte dit det finns människor). Vi kommer att klara av den här krisen också! Ta vara på er och tvätta händerna!

Vårt Luleå skrev en liten artikel om vårt arbete.