En vanlig kväll på Luleå Makerspace

I vår förening försöker vi att jobba med öppna verkstäder då alla är välkomna, men där någon eller några har i uppdrag att se till att nytillkomna medlemmar känner sig välkomna och hjälpa dem att komma igång med sina projekt. Vi har lyckats få till ett förhållningssätt där alla hjälper alla och ingenting är omöjligt.

Just ikväll var det många unga makers på besök och det var en febril aktivitet hela kvällen. De testade på att programmera både robotar och microdatorer, några arbetade med 3D-modeller och 3D-skrivare och några planerade upp och fick hjälp att komma vidare med sina projekt. Under hösten kommer vi att ha en workshopserie för Unga Makers där vi hjälper dem att gå från idé till prototyp och samtidigt lär dem lite om entreprenörskap. Tanken är att den workshopserien avslutas med en mini mini Maker Faire.

För de som vill lära sig mer om makerkulturen, men inte riktigt vet vart de ska börja så använder vi skapa.how som inspirationskälla. Skapa.how är en webbplats för skaparecept som Peter Parnes och jag tillsammans med lärare i Luleå har utvecklat. Gå gärna in där och bli inspirerade till nya projekt.

Här är en länk till en liten film med vår Handy Man serveringsrobot.

IMG_0041IMG_0044

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.