Kategoriarkiv: Event

Luleå Makerfaire 2019

Luleå Makerfaire blev en stor succé med över 300 besökare under de 4h vi hade öppet.

Ett extra stort tack till alla som hjälpte till att arrangera Luleå Makerfaire 2019. Ett stort tack till våra samarbetspartners Biblioteken i Luleå, Kulturens Hus och LTU som var representerade av forskningsgrupperna Atmosfärforskning, Distribuerade datorsystem och Maskininlärning på institutionen System- och rymdteknik samt Kulturskolan i Luleå, Borgmästarens förskola och Indiespelutbildningen i Boden. Och ett extra stort tack till alla som kom och stannade hos oss idag. Kul och inspirerande!

Luleå Makerfaire 2019

För 5:e gången är det dags för Luleå Makerfaire! Kom och prova på skapande med ny teknik och inspireras av vad andra har skapat! Du får pilla på 3D-skrivare, robotar, elektronik, spela och skapa spel, prova VR och få se fantastiska skapelser med mera!

Datum: 190216
Tid: 11:00-15:00
Plats: Stadsbiblioteket i Kulturens Hus!
Gratis!

Ett samarrangemang mellan Luleå Makerspace och Biblioteken i Luleå!

Här är lite bilder från förra årets Makerfaire.

Laserskärarintroduktion 180925

Introduktion till att använda laserskäraren (Glowforge). Peter demonstrerar och visar hur man använder laserskäraren och vi diskuterar inställningar och olika material. Om du vill använda skäraren så måste du ha genomgått en introduktion (som denna). Alla som deltar och vill får en användare till skäraren. 

Tisdag 180925 1800-2000. 

OBS detta är primärt för vuxna men barn tillsammans med föräldrar är välkomna. Barn kommer inte att få använda laserskäraren själva. 

Indikera i eventet om ni kommer!

Bilder från Pico8 SpelSylt 2018

Ett game jam hölls helgen 31/8-2/9 där tanken var att samlas för att bygga spel i fantasyretro-konsolen PICO-8. På fredagen höll Anton Olason en genomgång i hur PICO-8 fungerar och därefter presenterades temat. Tack till Olov Johansson som byggt en tema-generator! Temat blev: Simulator, Dimma och Inget rött.

Spelen som skapades (klicka på länken för att testa!): Farming Simulator, Racing² Remastered, E10 – Dödens väg, Car Drifter och Ultra Stone Sky.