Alla inlägg av luleamakerspace

Medlemsbrev 171104

Hej!

Den senaste månaden har det varit full fart och många besökare hos oss vilket känns riktigt roligt.

Nu har vi fått tillgång till våra utökade lokalytor och i morgon söndag har vi medlemsmöte kl.12-14 för att tillsammans hjälpas åt att forma och organisera vårt space. Kom gärna dit och bidra med dina tankar och idéer.

Under november-december kommer vi att fortsätta erbjuda workshops bland annat för 3D-skrivaren och pappersskärmaskinen. Alla datum är inte spikade ännu så håll utkik på vår Facebooksida och hemsida.

Christoffer fortsätter med spelprogrammering på måndagkvällar mellan kl.18.30-21.00. Hit kan du komma även om du aldrig tidigare gjort spel. Det finns flera där som kan hjälpa dig att komma igång.

MakeHer har en aktivitet den 9/11 kl.18.00-20.30 där man får tillverka ljuslyktor och till självkostnadspris göra sitt egna elektriska värmeljus. Anmälan till det eventet kan göras i följande länk: https://goo.gl/forms/jQ8Ym8FNIQe4k1Pm1

Jag vill påminna om vår Facebookgrupp som heter Luleå Makerspace medlemmar https://www.facebook.com/groups/1716682755237200/. Denna grupp är tänkt att fungera som en anslagstavla för diskussioner och utveckling. Kanske hittar du någon som är intresserad av samma sak som du och tillsammans kan ni hålla i en kväll med ett tema utifrån ert intresse.

/Agneta Hedenström
Ordförande Luleå Makerspace

MakerTjej och MakeHer i tidningen NSD 171021

Bild: Stina Spetth | Nytt försök. AnnaLena Renquist och Nemi Nilede har programmerat roboten tillsammans. Tyvärr gick det inte som planerat så x och y behöver justeras.

I förra veckan besökte lokaltidningen NSD Luleå Makerspace när vi hade kombinerat MakerTjej och MakeHer! Här kan ni läsa artikeln som publicerades 171021.

MakerTjej genomförs av Luleå Makerspace tillsammans med Luleå tekniska universitet och med ekonomiskt stöd från Google.

Roboten på bilden är Fable från Shape Robotics.

Medlemsbrev oktober 2017

Hej!

Nu har vi varit igång ett tag och det händer massor av spännande saker i vår förening. Vi har haft många studiebesök och intresset för makerrörelsen har ökat rejält den senaste tiden. Våra arrangemang under Porsödagen och Kulturnatten hade massor med besökare och antalet medlemmar har ökat rejält den senaste månaden.
Förra helgen hade vi ännu ett Game Jam i våra lokaler och i söndags flyttade vi in på universitetet för att hålla en workshop i spelskapande för tjejer 10-15 år.

Vi kommer att expandera lokalmässigt från och med november och slår upp dörren till lokalen som ligger vägg i vägg med våran nuvarande lokal. Det ger oss en total yta av drygt 200 kvm och nu får vi också en egen ingång direkt till våra lokaler. Bilder finns på vår Facebooksida.

Tanken är att vi ska investera i ytterligare verktyg och maskiner som exempelvis CNC-fräs, men vi tänker också att vi ska kunna organisera så att vi har olika temaavdelningar i spacet. Har du förslag på nya maskiner som du skulle vilja ha i vårt space så hör av dig till oss i styrelsen.

Vi inväntar fortfarande vår laserskärare och nu verkar det ändå som att den kommer inom en snar framtid.

Den närmaste tiden är det en hel del workshops i våra lokaler och några av dessa är särskilt riktade till de som identifierar sig som tjej/kvinna. Vi kommer att ha teman som att skapa med 3D-skrivare, programmera robotar, programmera med ljus och en workshop med tema ljuslyktor. Håll utkik på vår Facebooksida för anmälan.

Christoffer fortsätter att hålla öppet måndagkvällar för spelskapande. Till dessa kvällar kan du komma även om du inte kan något om hur man skapar spel.

Vill du kunna vara i spacet när du själv vill så finns det möjlighet att lägga en depositionsavgift på 250 kr för att få en egen nyckel. Nycklar kvitterar ni ut från Peter.

Jag vill påminna om vår Facebookgrupp som heter Luleå Makerspace medlemmar. Denna grupp är tänkt att fungera som en anslagstavla för diskussioner och utveckling. Kanske hittar du någon som är intresserad av samma sak som du och tillsammans kan ni hålla i en kväll med ett tema utifrån ert intresse.

/Agneta Hedenström
Ordförande Luleå Makerspace