Alla inlägg av luleamakerspace

Öppet i spacet vardagar!

Är ni sugna på att komma förbi spacet på dagtid vardagar? Jonas håller öppet nästan alla vardagar ca 9-17 med undantag av tisdagar då det är ca 12-21 istället.

Välkommna också att komma dit virtuellt via vår Discord-kanal. Där kan ni också snabbt fråga om det är öppet och hur länge. Eller så kan ni fråga här genom att kommentera detta inlägg? Ps. Discord är en form av gruppchat online.

Laserskärarintroduktion 180925

Introduktion till att använda laserskäraren (Glowforge). Peter demonstrerar och visar hur man använder laserskäraren och vi diskuterar inställningar och olika material. Om du vill använda skäraren så måste du ha genomgått en introduktion (som denna). Alla som deltar och vill får en användare till skäraren. 

Tisdag 180925 1800-2000. 

OBS detta är primärt för vuxna men barn tillsammans med föräldrar är välkomna. Barn kommer inte att få använda laserskäraren själva. 

Indikera i eventet om ni kommer!

Bilder från Pico8 SpelSylt 2018

Ett game jam hölls helgen 31/8-2/9 där tanken var att samlas för att bygga spel i fantasyretro-konsolen PICO-8. På fredagen höll Anton Olason en genomgång i hur PICO-8 fungerar och därefter presenterades temat. Tack till Olov Johansson som byggt en tema-generator! Temat blev: Simulator, Dimma och Inget rött.

Spelen som skapades (klicka på länken för att testa!): Farming Simulator, Racing² Remastered, E10 – Dödens väg, Car Drifter och Ultra Stone Sky.

Öppen kväll med filminspelning för ungdomar 11-20 år

September 6, 1800-2000 är det filminspelning! 

Bilden kan innehålla: text

Vi har öppet för alla, men fokus denna kväll är på ungdomar 11-20 år. 
Kom gärna förbi och prova på det som finns i våra lokaler eller berätta för oss om dina idéer eller dina tankar om making och makerspace. Kanske har du tips att ge oss på vilken typ av aktiviteter du vill se hos oss eller om det finns utrustning som du saknar.

Blamorama finns på plats för att göra en film åt Region Norrbotten.