Medlemsbrev oktober 2017

Hej!

Nu har vi varit igång ett tag och det händer massor av spännande saker i vår förening. Vi har haft många studiebesök och intresset för makerrörelsen har ökat rejält den senaste tiden. Våra arrangemang under Porsödagen och Kulturnatten hade massor med besökare och antalet medlemmar har ökat rejält den senaste månaden.
Förra helgen hade vi ännu ett Game Jam i våra lokaler och i söndags flyttade vi in på universitetet för att hålla en workshop i spelskapande för tjejer 10-15 år.

Vi kommer att expandera lokalmässigt från och med november och slår upp dörren till lokalen som ligger vägg i vägg med våran nuvarande lokal. Det ger oss en total yta av drygt 200 kvm och nu får vi också en egen ingång direkt till våra lokaler. Bilder finns på vår Facebooksida.

Tanken är att vi ska investera i ytterligare verktyg och maskiner som exempelvis CNC-fräs, men vi tänker också att vi ska kunna organisera så att vi har olika temaavdelningar i spacet. Har du förslag på nya maskiner som du skulle vilja ha i vårt space så hör av dig till oss i styrelsen.

Vi inväntar fortfarande vår laserskärare och nu verkar det ändå som att den kommer inom en snar framtid.

Den närmaste tiden är det en hel del workshops i våra lokaler och några av dessa är särskilt riktade till de som identifierar sig som tjej/kvinna. Vi kommer att ha teman som att skapa med 3D-skrivare, programmera robotar, programmera med ljus och en workshop med tema ljuslyktor. Håll utkik på vår Facebooksida för anmälan.

Christoffer fortsätter att hålla öppet måndagkvällar för spelskapande. Till dessa kvällar kan du komma även om du inte kan något om hur man skapar spel.

Vill du kunna vara i spacet när du själv vill så finns det möjlighet att lägga en depositionsavgift på 250 kr för att få en egen nyckel. Nycklar kvitterar ni ut från Peter.

Jag vill påminna om vår Facebookgrupp som heter Luleå Makerspace medlemmar. Denna grupp är tänkt att fungera som en anslagstavla för diskussioner och utveckling. Kanske hittar du någon som är intresserad av samma sak som du och tillsammans kan ni hålla i en kväll med ett tema utifrån ert intresse.

/Agneta Hedenström
Ordförande Luleå Makerspace

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.