Kategoriarkiv: Föreningen

Medlemsbrev 200601

Ny webb: Vi har gjort om vår webbsida lite så att den ser lite mer modern ut. Ta en titt. http://www.luleamakerspace.se/

Sommarjobb: Föreningen erbjuder denna sommar jobb för ungdomar och unga vuxna som vill jobba med att utveckla föreningen. Arbetsuppgifter inkluderar delar av:

  • Skapa workshopmaterial inkl. programmera robotar för framtida arrangemang.
  • Hitta på aktiviteter för förenings- och öppna arrangemang.Skapa instruktioner för våra maskiner.
  • Städa och ställa i ordning i lokalen inkl. t.ex. kabeldragning, pynta i lokalen och i skyltfönstrena.
  • Jobba med egna projekt som är av värde för föreningen.
  • Hjälpa till på Summer Vibe (se nedan).

Omfattning bestämmer vi individuellt men räkna med mycket självständigt arbete. Det utgår timlön. Intresserad? Maila hej@luleamakerspace.se

Workshoppar online: Under senaste månaden har vi haft två workshoppar online med att skapa dataspel. Dessa finns inspelade och tillgängliga här: http://www.luleamakerspace.se/?page_id=1175
Vad vill du se mer?

Summer Vibe: Under sommaren kommer vi att ha två popup-event tillsammans med Rädda Barnens Summer Vibe, Hertsöskolan 29/6 och Porsöskolan 8/7 1100-1500. Detta är utomhus och syftet är att aktiver unga på sommarlovet. Här söker vi personer som vill hjälpa till.

Makerspace Online: Vi fortsätter med Makerspace Online varje tisdag 1800-2100 också. Mer information här. Välkomna att titta in för lite Maker-häng.

Coolest Projects: Vår samarbetspartner Facebook tipsar om att den digitala utställningen Coolest Project där unga kan visa upp sina projekt. Deadline är 28/6 om någon vill visa upp något. https://coolestprojects.org/

Energiboosten: Luleå Energi stöttar vårt arbete med arrangemang online med 25.000 SEK. Stort tack för att ni tar hand om det lokala föreningslivet!

Välkomna till spacet och skapa! Spacet är öppet för alla med nyckel! Vill du få access? Hör av dig!

/Styrelsen genom Peter 

Skyddsvisir för vården

Det är speciella tider och speciella förutsättningar i Sverige och världen. Nu går vi vidare med distribution av skyddsvisir vi tillverkat i och runt Luleå tekniska universitet och Luleå Makerspace. Vi släpper idag närmare 300 visir till Region Norrbotten, Luleå Kommun och vårdcentralen Norra Hamn.

Samtidigt som vi levererar här i norr så samordnas printning i resten av Sverige av andra och mer info finns här http://faceshield.nu/ om ni vill hjälpa till. Är ni i Norr och vill hjälpa till så går det att printa samma och leverera till Peter Parnes. Välj själva hur ni vill göra.

Slutligen vill jag uppmana alla att följa vårt lands rekommendationer. Är ni i en riskgrupp så stanna hemma (nej, ni ska inte träffa andra som ni tror är friska), har ni möjligheten att jobba hemifrån så gör det, undvik grupper och arrangera inte arrangemang som gör att människor träffas IRL och slutligen res inte (i alla fall inte dit det finns människor). Vi kommer att klara av den här krisen också! Ta vara på er och tvätta händerna!

Vårt Luleå skrev en liten artikel om vårt arbete.

Covid-19

I ljuset av Covid-19 har vi i styrelsen beslutat att temporärt ställa in våra kommande workshoppar. Vi känner inte att det är säkert just nu att samlas med unga och gamla tillsammans när man kommer från olika delar av samhället. Närmast skulle vi ha spelkurs på lördag och denna skjuts framåt.

Till alla som besöker lokalen så uppmanar vi er att:
– Ta det extra försiktigt.
– Tvätta händerna noga både när ni kommer till lokalen och om ni ska använda köket.
– Är ni det minsta förkylda eller liknande så stanna hemma. Kliar det i halsen? Kom inte hit!
– Kom inte heller till lokalen om någon nära dig är sjuk eller om du är i karantän.
– En speciell risk är vårt VR-headset som vi rekommenderar att du inte använder alls.

Vi bevakar Folkhälsomyndighetens rekommendationer och följer självklart dessa.

Ta det försiktigt och kramas inte!