Kategoriarkiv: Föreningen

Medlemsbrev 171104

Hej!

Den senaste månaden har det varit full fart och många besökare hos oss vilket känns riktigt roligt.

Nu har vi fått tillgång till våra utökade lokalytor och i morgon söndag har vi medlemsmöte kl.12-14 för att tillsammans hjälpas åt att forma och organisera vårt space. Kom gärna dit och bidra med dina tankar och idéer.

Under november-december kommer vi att fortsätta erbjuda workshops bland annat för 3D-skrivaren och pappersskärmaskinen. Alla datum är inte spikade ännu så håll utkik på vår Facebooksida och hemsida.

Christoffer fortsätter med spelprogrammering på måndagkvällar mellan kl.18.30-21.00. Hit kan du komma även om du aldrig tidigare gjort spel. Det finns flera där som kan hjälpa dig att komma igång.

MakeHer har en aktivitet den 9/11 kl.18.00-20.30 där man får tillverka ljuslyktor och till självkostnadspris göra sitt egna elektriska värmeljus. Anmälan till det eventet kan göras i följande länk: https://goo.gl/forms/jQ8Ym8FNIQe4k1Pm1

Jag vill påminna om vår Facebookgrupp som heter Luleå Makerspace medlemmar https://www.facebook.com/groups/1716682755237200/. Denna grupp är tänkt att fungera som en anslagstavla för diskussioner och utveckling. Kanske hittar du någon som är intresserad av samma sak som du och tillsammans kan ni hålla i en kväll med ett tema utifrån ert intresse.

/Agneta Hedenström
Ordförande Luleå Makerspace

Medlemsbrev oktober 2017

Hej!

Nu har vi varit igång ett tag och det händer massor av spännande saker i vår förening. Vi har haft många studiebesök och intresset för makerrörelsen har ökat rejält den senaste tiden. Våra arrangemang under Porsödagen och Kulturnatten hade massor med besökare och antalet medlemmar har ökat rejält den senaste månaden.
Förra helgen hade vi ännu ett Game Jam i våra lokaler och i söndags flyttade vi in på universitetet för att hålla en workshop i spelskapande för tjejer 10-15 år.

Vi kommer att expandera lokalmässigt från och med november och slår upp dörren till lokalen som ligger vägg i vägg med våran nuvarande lokal. Det ger oss en total yta av drygt 200 kvm och nu får vi också en egen ingång direkt till våra lokaler. Bilder finns på vår Facebooksida.

Tanken är att vi ska investera i ytterligare verktyg och maskiner som exempelvis CNC-fräs, men vi tänker också att vi ska kunna organisera så att vi har olika temaavdelningar i spacet. Har du förslag på nya maskiner som du skulle vilja ha i vårt space så hör av dig till oss i styrelsen.

Vi inväntar fortfarande vår laserskärare och nu verkar det ändå som att den kommer inom en snar framtid.

Den närmaste tiden är det en hel del workshops i våra lokaler och några av dessa är särskilt riktade till de som identifierar sig som tjej/kvinna. Vi kommer att ha teman som att skapa med 3D-skrivare, programmera robotar, programmera med ljus och en workshop med tema ljuslyktor. Håll utkik på vår Facebooksida för anmälan.

Christoffer fortsätter att hålla öppet måndagkvällar för spelskapande. Till dessa kvällar kan du komma även om du inte kan något om hur man skapar spel.

Vill du kunna vara i spacet när du själv vill så finns det möjlighet att lägga en depositionsavgift på 250 kr för att få en egen nyckel. Nycklar kvitterar ni ut från Peter.

Jag vill påminna om vår Facebookgrupp som heter Luleå Makerspace medlemmar. Denna grupp är tänkt att fungera som en anslagstavla för diskussioner och utveckling. Kanske hittar du någon som är intresserad av samma sak som du och tillsammans kan ni hålla i en kväll med ett tema utifrån ert intresse.

/Agneta Hedenström
Ordförande Luleå Makerspace

Luleå Makerspace expanderar

Vi expanderar!! Från ca 171101 kommer vi att ta över grannlokalen på 92 m2 också. Detta betyder också att vi kan börja jobba med lite mer smutsiga maskiner som CNC-fräs. Fasaden kommer också att få lite skyltar och belysning samt vi flyttar ingången till den högra lokalen och slipper då kodlåset på som är i den andra entrén.

Välkomna!

 

 

Stiftelsen Ungt Ledarskap besöker Luleå Makerspace

På fredag 170512 kommer Stiftelsen Ungt Ledarskap tillsammans med H.M.Konungen och inbjudna från industri, offentlig och ideell sektor till Luleå. På förmiddagen besöker en del av deltagarna Luleå Makerspace och på eftermiddagen blir seminarium i Vetenskapens Hus. Skoj att när seminariet hålls första gången utanför Slottet så valdes Luleå!

Agneta Hedenström, Tovah Parnes och Peter Parnes ska ta hand om gästerna på fredag fm.

Välkomna till Luleå!

Pressmeddelande från stiftelsen.

Handlingar till årsmöte 170226

Välkomna till lokalen på årsmöte 170226 1400-1600. Vi bjuder på fika som alltid.

Kallelse årsmöte Luleå Makerspace 20170226

Resulträkning Luleå Makerspace 2016
Budget Luleå Makerspace 2017

Verksamhetsberättelse Luleå Makerspace 2016
Verksamhetsplanering Luleå Makerspace 2017

Det är också dags att betala medlemsavgiften. Ni kan betala in via Swish eller bankgiro. Blev du ny medlem efter sommaren 2016 så är du även medlem 2017. Om du är osäker på när du blev medlem så kontakta kassören på peter@parnes.com.  Sätt in medlemsavgiften på bankgiro-konto 213-4237 och ditt namn som meddelande eller Swisha till 070-2392995 (skriv LMS medlemskap och ditt namn som meddelande).

Uppdatering 170306. Här är det justerade protokollet från mötet.